Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Újabb tagjaink szereztek önkéntes tűzoltó alapképesítést: eredményes vizsgával zárult a tanfolyam

Április 7-én tűzoltási gyakorlattal és vizsgával zárult egyesületünk negyvenórás önkéntes tűzoltó alaptanfolyama, melyen újabb húsz – martonvásári, ráckeresztúri és tordasi – tagunk szerzett tűzoltó képesítést.

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2018. február 3-i kezdettel  önkéntes tűzoltó alaptanfolyamot tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. A tanfolyamra az elmúlt két hónap során, hat szombati napon került sor, az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat az egyesület felsőfokú szakmai képesítésű tagjai tartották.

 A képzés keretében a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítottak el, melyek birtokában képesek tűzoltási és műszaki mentési feladatok végrehajtására. A tanfolyam számos témakörben adott átfogó ismereteket, így többek között égéselmélet és oltóanyag ismeret, tűzoltás szabályai és szervezete, szerelési ismeretek, alkalmazott tűzoltási és műszaki mentési ismeretek, tűzoltó szakfelszerelések ismerete és használatuk szabályai, egyéni védőeszközök és használatuk.

A tanfolyam zárónapján „új” önkénteseink tűzoltási gyakorlatsort teljesítettek Százhalombattán: tűzszimulátor-házban próbálhatták ki az elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazását, tálcatűz- és tartálykocsitűz-oltási gyakorlaton vettek részt.

A negyvenórás tanfolyam végül egy írásbeli kérdéssor és szerelési gyakorlat teljesítésével ért véget, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kijelölt vizsgabizottság értékelte a részvevők teljesítményét.

Az önkéntes tűzoltó alapképzés bizonyítványainak ünnepélyes átadására május 5-én, a martonvásári tűzoltónapon kerül sor.

NyomtatásCopyright © 2017
| 8,835 egyedi látogató