Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Tűzolónap Martonvásáron sok érdeklődővel

Kis csúszással kezdődött a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület által megszervezett délutáni tűzoltó rendezvény május 5-én. A késés oka egy éles risztás volt, amelyre rendkívüli gyorsasággal vonultak önkénteseink. Az Orbánhegyen bekövetkezett épülettűz egyben az újonan készenlétbe állított Steyr gépjárműfecskendő első bevetése is volt, melynél önkéntes tűzoltóink és a technika is kitűnőre vizsgázott.

A 14 óra után néhány perccel kezdődött tűzoltónapi ünnepi rendezvényen Dr. Pimper László, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, tagokat és érdeklődőket, köztük  Eisenbacher Mihályt, a korábbi tűzoltó egyesület elnökét. A vendégek közül elsőként Dr. Szabó Tibor, Martonvásár Város polgármestere emelkedett szólásra és nyitotta meg a rendezvényt. Őt Ráckeresztúr polgármestere, Dr. Szentes-Mabda Katalin Dóra követte, aki bejelentette, hogy az egyesület használatára Ráckeresztúron egy tűzoltó jármű tárolására alkalmas garázst alakítanak ki.

Ezt követően az egyesület szervezésében lebonyolított önkéntes tűzoltó alapképzés bizonyítványainak átadására került sor. Molnár József tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Tűzoltő Szövetség elnöke, aki egyben a vizsgabizottság elnöke is volt az április 7-i vizsgán, rövid értékelést követően 20 képesítést szerzett tagunknak adta át a tűzoltó szaktevékenységre jogosító oklevelet.

Udvardi Sándor, a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének elnöke emléktárgyat adott át az „egy éve alakult, de 130 éves (múltra visszatekintő) egyesületnek”. A legnagyobb „ajándékot” Vizi Ignácz tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyújthatta át: az április 6-i budapesti központi rendezvényen átadott felújított Steyr gépjárműfecskendő indítókulcsát „jelképesen” ismét átnyújtotta az egyesület parancsnokának, Gaál Tamásnak.

Az ünnepség zárásaként Dr. Pimper László mondot köszönetet az önkéntes tűzoltóság újjászervezésében és a működés megkezdése során kapott sok-sok segítségért és támogatásért.

Néhány perccel három óra után tűzoltási és mentési bemutató követte az ünnepi rendezvényt. A feltételezés szerint egy személygépkocsi szenvedett balesetet, melynek vezetőjét csak feszító-vágó berendezés használatával lehetett kiszabadítani a járműből. A kifolyt üzemanyag lángra kapott, amit hab és vízsugár bevetésével oltottak el önkénteseink.

A legkisebbeknek öt állomásból álló „tűzoltós feladatsor” teljesítésére nyílott lehetősége a bemutatót követően. A tűzoltó tesztfeladatból, védőruhába történő beöltözésből, tűzoltóautó makett készítéséből, újra élesztésből és tűzoltásból álló „pálya” minden feladatát teljesítő gyermekek csokoládé „elismerésben” részesültek.

Párhuzamosan a tűzoltó gépjárműveket és a felszereléseket tekinthették meg az érdeklődők, valamint kipróbálhatták az érdi tűzoltóság létrás gépjárművét. A kemence mellett eközben babgulyás készült a rendezvény látogatóinak.

A nap zárásaként tombolasorsolásra került sor, értékes nyereményekkel.

NyomtatásCopyright © 2017
| 8,838 egyedi látogató