Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Pincetűz Húsvétkor Martonvásáron

Tűz keletkezett egy társasház pincéjében Martonvásáron, a Malom utcában Húsvét vasárnap délutánján. A 12 lakásos, 3 szintes társasház pincéjében tárolt anyagok kaptak lángra, a sötét füst megtöltötte mindkét lépcsőházat, valamint bejutott a lakásokba is.

A helyszínre a MARTON ÖTE mellett az érdi, a törökbálinti és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltókat, valamint a Fejér Megyei Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálatot riasztották. A tűzoltó egységek a tüzet két vízsugárral, légzőkészülékben oltották el, két személyt menekítettek ki, akiket a mentők kórházba szállítottak. 

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület öt fővel vonult a helyszínre, akikhez az utómunkálatok idejére további két önkéntes tűzoltónk csatlakozott. Egységünk három tűzoltója légzőkészülékben, a Steyr gépjárműfecskendőnkről szerelt magasnyomású vízsugárral oltotta a lángokat, míg a másik vízsugár az érdi hivatásos egység járművéről üzemelt. A második emeleti lakásokban rekedt két lakót a lépcsőházat elárasztó füst miatt mentőkámzsa alkalmazásával kellett kimenteni.

A lakások mielőbbi ismételt használatbavétele érdekében az utómunkálatokat követően közreműködtek az E-ON és a Martongazda Kft. szakemberei, a helyszínen tartózkodott a település polgármestere is.

NyomtatásCopyright © 2017
| 14,279 egyedi látogató