Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Fejér megyét képviseltük az önkéntes mentőszervezetek országos versenyén

Október 4-én és 5-én részt vettük az önkéntes mentőszervezetek első országos szakmai vetélkedőjén, Salgótarjánban. Fejér megyét önkéntes tűzoltóságunk a Bicskei Önkormányzati Tűzoltósággal közösen (4-4 fő) képviselte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett megmérettetésen.

A versenyre az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból érkeztek önkéntes mentőszervezetek.
A versenyszámok a hazánkban előforduló katasztrófatípusokra épültek: a viharkárok, az árvízi védekezés, az életmentés és a katasztrófák következményeinek felszámolása jelentette a feladatot. A mentőcsapatoknak a Tó-strand körül kialakított akadálypályán tíz állomásból álló feladatsort kellett minél rövidebb idő alatt teljesíteniük. Például zagyszivattyút kellett üzembe helyezni és működtetni, vagy árvíz esetén buzgár (gát mögött feltörő fakadóvíz) elleni védekezést kellett bemutatni. Különösen látványos volt, amikor épületben rekedt személyt kellett kötéltechnikai eszközökkel kimenteni.

Gratulálunk a résztvevő csapatoknak a pályák leküzdéséhez és a köszönjük, hogy Fejér megyét képviselhettük egy ilyen országos rendezvényen.

Híradás a BM OKF oldalán

NyomtatásCopyright © 2017
| 54,905 egyedi látogató