Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Átvettük az új terepjárónkat

Tegnap átvettük, ma már tervezett külső arculatát is elnyerte új Toyota Hilux terepjárónk.

A BM OKF Önkéntes Mentőszervezetek számára írt ki pályázatot idén májusban, mely keretében egyesületünk a Martonvásár Járási Önkéntes Mentőszervezet tagszervezeteként pályázott eredményesen. A nyár folyamán megkötött támogatási szerződés birtokában szinte minden hazánkban forgalmazott terepjáró pick-up-ra ajánlatot kértünk, végül a Toyota Central Europe és a székesfehérvári Toyota Mayer kereskedés által kínált járműre kötöttünk szerződést.

Az önkéntes tűzoltósági és mentőszervezeti feladatellátásra kialakított terepjáróra dr. Szabó Tibor polgármester közbenjárásának köszönhetően megkülönböztető jelzés is került, melyet a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányságtől kaptunk használatra. További támogatóknak és a Toyota Mayer kitűnő kordinációjának eredményeként már október 11-én átvehettük a tűzpiros Toyota Hilux-ot. Néhány önkéntesünk már másnap nagy lelkesedéssel fogott neki a jármű matricázásának, így délutánra elnyerte végleges arculatát legújabb büszkeségünk.

2017-ben az újjáalapított egyesület tagjaival megálmodtuk a Marton ÖTE jövőképét, melyben a készenlétben álló és tartalék gépjárműfecskendő mellett - aktív tagsággal is rendelkező - településenként egy-egy személygépjármű jogosítvánnyal is vezethető kisebb autót terveztünk. Mára a sok-sok támogatónak, a települések önkormányzatainak, különösen a Szent László Völgye Kistérségi Társulás összefogásának és az eredményes pályázatainknak köszönhetően elértük ezt a célállapotot.

Céljaink között talán legfontosabb, hogy méltó körülmények között találjon otthonra egyesületünk és eszközeink. Szeretnénk aktív tagságunkat bővíteni, s felszereléseink sorának bővítése és fiatalítása is feladatot jelent a jövőben.

S akiktől mindez működik: önkénteseink, akik az idén már 25 ezer órát töltöttek készenlétben és több mint 80 alkalommal vonultak különféle tűzesetekhez és műszaki mentési feladatokhoz. Emellett többször vállaltak tűzoltó eszközeinkkel olyan munkákat, melyek ellenértékét felszerelés vásárlásra fordítottunk.

Köszönjük...

NyomtatásCopyright © 2017
| 54,913 egyedi látogató