Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Boldog, káreseményektől mentes új esztendőt kívánunk!

Egy rövid összefoglaló 2020-ról

Egy nagyon aktív, de az előzetes terveinktől teljesen eltérő óévet búcsúztattunk. A 2020-ra tervezett rendezvények a járványhelyzet miatt nagyrészt elmaradtak, de a védekezés új feladatokat és kihívásokat is hozott a Marton ÖTE-nek.

A tűzoltási és mentési feladatainkat az elmúlt évekhez hasonló elkötelezettséggel és felelősséggel végeztük – elsősorban Martonvásár, Baracska, Gyúró, Ráckeresztúr, Tordas területén és a környező utakon. 138 káreseményhez vonultunk, önkéntes tűzoltóink több mint 41 ezer óra készenlétet vállaltak 2020-ban, az év 59 %-ban álltunk önállóan (is) beavatkozni jogosult tűzoltóságként készenlétben.

Mindezért nagy köszönet illeti önkéntes tűzoltóinkat, akik nap mint nap szabadidejüket áldozzák azért, hogy szükség esetén segíthessenek másoknak. Ez a „készenléti életforma” sok-sok támogatást és megértést igényel családtagjainktól is, amit külön köszönünk Nekik!

Önkénteseink nem csak a beavatkozások, gyakorlatok és rendezvények során jeleskednek, de nagyon sokat dolgoznak felszereléseink üzemeltetése érdekében is. Köszönjük a sok-sok erre fordított órát, aminek köszönhetően – a mostoha elhelyezési körülményeink ellenére is – biztosítani tudjuk járműveink és eszközparkunk hadrafoghatóságát.

Nagyon sokan és több szervezet járult hozzá az elmúlt évben is ahhoz, hogy eredményesen tudjunk működni. Az általunk védett terület önkormányzatainak állandó támogatása mellett különféle módokon segítették működésünket, adójuk 1 százalékát is sokan ajánlották fel egyesületünknek. Minden támogatást és hozzájárulást nem tudunk itt felsorolni, de mindenkinek köszönjük aki segítette, segíti munkánkat!

Az elmúlt évben számos komoly káreseménynél és „kemény” helyzetben kellett helyt állnunk, ez az év jóval embert próbálóbb volt, mint a korábbiak. Volt amikor az elvégzendő feladat volt nehéz, de többször a káreset körülményei, a helyszínen tapasztaltak viselték meg az elhárításban résztvevő tagjainkat. Köszönjük a hivatásos, önkormányzati és más szervezettől érkező tűzoltó bajtársaknak, rendőröknek, mentősöknek, polgárőröknek a támogató közös munkát, ami különösen ezekben az esetekben jelentett nagyon sokat számunkra.

A tűzoltói munkánk során többnyire oda megyünk, ahol baj és szomorúság van, ott próbálunk segíteni és a kárt, a veszteséget csökkenteni. Egy megerősítő mosoly, hálás szó, üzenet, tűzoltóinknak vagy ünnepi fénybe öltöztetett járművünknek integető gyermekek öröme nagyon sokat jelent nekünk, köszönjük!

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy 2020-ban is segíthettünk!

Boldog, káreseményektől mentes új esztendőt kívánunk!

 

NyomtatásCopyright © 2017
| 51,123 egyedi látogató