Navigáció

 
Pimper_Laszlo -
Megint egy mozgalmas hétvége...

Ismét nagyon sok minden történt velünk a hétvégén, nem unatkoztak önkénteseink! Szombat délelõtt készenlétbe állítottuk a Spartan fecskendõt. Ez látszólag egyszerû mûvelet is lehetne... Azonban most elsõ ízben kellett minden felszerelést átraknunk az új jármûre,  mindennek helyet találnunk és kialakítani a rögzítéseket. Néhány tagunk már reggel 6-kor az autónál kezdett, mégis a délutánba nyúlott a teljes mûvelet...

Aztán délután a Mûveletirányítás kérte segítségünket: egy meghibásodott tartálykocsit kísértünk - már az "új" fecskendõvel - Székesfehérvárra. Ott elösször lefejtették a jármûbõl az üzemanyagot, majd biztosításunkkal a vállalat helyi telephelyére ment a jármû. Ez ismét egy különleges eset volt: azzal, hogy önkéntes tûzoltóink végezték el ezt a fontos feladatot, nem kellett más tûzoltóegységeket elvonni az általuk védett területrõl, így egy nagyobb térség biztonságához járultunk hozzá.

Vasárnap hajnalban folytatódott a mozgalmas hétvége: 1 óra után két perccel egy tûzjelzõ téves riasztására vonultunk. A területet a pusztaszabolcsi hivatásos tûzoltó-örs tûzoltóival - mivel a közelebbi érdi és törökbálinti egységek tûzeseteknél dolgoztak - vizsgáltuk át, de nem találtunk tûzre utaló körülményt.

NyomtatásCopyright © 2017
| 111,515 egyedi látogató