Navigci

 
Tagságunk

A Martonvásári Önkéntes Tûzoltó Egyesület 59 taggal mûködik, tagjaink közül 39-en látnak el önkéntes tûzoltói feladatot (2020. augusztus). 

Aktív tagjaink elsõsorban Martonvásáron, Ráckeresztúron és Tordason élnek, de a térség más településirõl is többen csatlakoztak közösségünkhöz.

Egyesületünkben nagy számban tevékenykednek hivatásos, illetõleg fõfoglalkozású létesítményi tûzoltó tapasztalattal rendelkezõk, akik az önkéntes tûzoltó alapképesítésû tagjainkkal együtt garantálják szervezetünk munkájának magas szakmai színvonalát.

A kizárólag önkéntes munkával mûködõ egységünkben tevékenykedõ tûzoltóink szakmai képesítése az alábbiak szerint alakult:

  • Tûzoltó szakmai végzettséggel 47 fõ rendelkezik.
  • Tûzoltó szaktevékenység irányítására jogosító képesítésse 10 tagunknak van.
  • „C” jármûkategóriára 18 fõ rendelkezik jogosítvánnyal.
  • Megkülönböztetõ jelzéssel rendelkezõ gépjármû vezetésére 18 tagunk rendelkezik PAV-1 minõsítéssel.
  • Tûzoltó-technika kezelõi jogosítvánnyal 20 önkéntes tûzoltónk rendelkezik.

A Martonvásári Önkéntes Tûzoltó Egyesület újjászervezése:

Az ÖTE-t 2017 májusában 10-en alakítottuk újjá, taglétszámunk megugrott a szervezet bírósági nyilvántartásbavétele után.

 2018. február 3-i kezdettel  önkéntes tûzoltó alaptanfolyamot szerveztünk a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelete mellett. Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat az egyesület felsõfokú szakmai képesítésû tagjai tartották. Április 7-én tûzoltási gyakorlattal és vizsgával zárult a tanfolyam, melyen húsz – martonvásári, ráckeresztúri és tordasi – tagunk szerzett tûzoltó képesítést.

2018. április elején taglétszámunk már átlépte a félszázat.

2019 végére 60-nál is többe voltunk, azonban a képet árnyalta, hogy néhány tagunkat nem sikerült bevonni a szervezet életébe, mûködésébe.

 

 
Copyright © 2017
| 105,956 egyedi ltogat