Navigáció

 
Tagságunk

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 59 taggal működik, tagjaink közül 39-en látnak el önkéntes tűzoltói feladatot (2020. augusztus). 

Aktív tagjaink elsősorban Martonvásáron, Ráckeresztúron és Tordason élnek, de a térség más településiről is többen csatlakoztak közösségünkhöz.

Egyesületünkben nagy számban tevékenykednek hivatásos, illetőleg főfoglalkozású létesítményi tűzoltó tapasztalattal rendelkezők, akik az önkéntes tűzoltó alapképesítésű tagjainkkal együtt garantálják szervezetünk munkájának magas szakmai színvonalát.

A kizárólag önkéntes munkával működő egységünkben tevékenykedő tűzoltóink szakmai képesítése az alábbiak szerint alakult:

  • Tűzoltó szakmai végzettséggel 47 fő rendelkezik.
  • Tűzoltó szaktevékenység irányítására jogosító képesítésse 10 tagunknak van.
  • „C” járműkategóriára 18 fő rendelkezik jogosítvánnyal.
  • Megkülönböztető jelzéssel rendelkező gépjármű vezetésére 18 tagunk rendelkezik PAV-1 minősítéssel.
  • Tűzoltó-technika kezelői jogosítvánnyal 20 önkéntes tűzoltónk rendelkezik.

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület újjászervezése:

Az ÖTE-t 2017 májusában 10-en alakítottuk újjá, taglétszámunk megugrott a szervezet bírósági nyilvántartásbavétele után.

 2018. február 3-i kezdettel  önkéntes tűzoltó alaptanfolyamot szerveztünk a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelete mellett. Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokat az egyesület felsőfokú szakmai képesítésű tagjai tartották. Április 7-én tűzoltási gyakorlattal és vizsgával zárult a tanfolyam, melyen húsz – martonvásári, ráckeresztúri és tordasi – tagunk szerzett tűzoltó képesítést.

2018. április elején taglétszámunk már átlépte a félszázat.

2019 végére 60-nál is többe voltunk, azonban a képet árnyalta, hogy néhány tagunkat nem sikerült bevonni a szervezet életébe, működésébe.

 

 
Copyright © 2017
| 92,465 egyedi látogató