Navigáció

 
Pimper_Laszlo -
Fejér megyét képviseltük az önkéntes mentõszervezetek országos versenyén

Október 4-én és 5-én részt vettük az önkéntes mentõszervezetek elsõ országos szakmai vetélkedõjén, Salgótarjánban. Fejér megyét önkéntes tûzoltóságunk a Bicskei Önkormányzati Tûzoltósággal közösen (4-4 fõ) képviselte a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett megmérettetésen.

A versenyre az ország valamennyi megyéjébõl és a fõvárosból érkeztek önkéntes mentõszervezetek.
A versenyszámok a hazánkban elõforduló katasztrófatípusokra épültek: a viharkárok, az árvízi védekezés, az életmentés és a katasztrófák következményeinek felszámolása jelentette a feladatot. A mentõcsapatoknak a Tó-strand körül kialakított akadálypályán tíz állomásból álló feladatsort kellett minél rövidebb idõ alatt teljesíteniük. Például zagyszivattyút kellett üzembe helyezni és mûködtetni, vagy árvíz esetén buzgár (gát mögött feltörõ fakadóvíz) elleni védekezést kellett bemutatni. Különösen látványos volt, amikor épületben rekedt személyt kellett kötéltechnikai eszközökkel kimenteni.

Gratulálunk a résztvevõ csapatoknak a pályák leküzdéséhez és a köszönjük, hogy Fejér megyét képviselhettük egy ilyen országos rendezvényen.

Híradás a BM OKF oldalán

NyomtatásCopyright © 2017
| 111,500 egyedi látogató