Navigáció

 
Pimper_Laszlo -
Átvettük az új terepjárónkat

Tegnap átvettük, ma már tervezett külsõ arculatát is elnyerte új Toyota Hilux terepjárónk.

A BM OKF Önkéntes Mentõszervezetek számára írt ki pályázatot idén májusban, mely keretében egyesületünk a Martonvásár Járási Önkéntes Mentõszervezet tagszervezeteként pályázott eredményesen. A nyár folyamán megkötött támogatási szerzõdés birtokában szinte minden hazánkban forgalmazott terepjáró pick-up-ra ajánlatot kértünk, végül a Toyota Central Europe és a székesfehérvári Toyota Mayer kereskedés által kínált jármûre kötöttünk szerzõdést.

Az önkéntes tûzoltósági és mentõszervezeti feladatellátásra kialakított terepjáróra dr. Szabó Tibor polgármester közbenjárásának köszönhetõen megkülönböztetõ jelzés is került, melyet a Fejér Megyei Rendõrfõkapitányságtõl kaptunk használatra. További támogatóknak és a Toyota Mayer kitûnõ kordinációjának eredményeként már október 11-én átvehettük a tûzpiros Toyota Hilux-ot. Néhány önkéntesünk már másnap nagy lelkesedéssel fogott neki a jármû matricázásának, így délutánra elnyerte végleges arculatát legújabb büszkeségünk.

2017-ben az újjáalapított egyesület tagjaival megálmodtuk a Marton ÖTE jövõképét, melyben a készenlétben álló és tartalék gépjármûfecskendõ mellett - aktív tagsággal is rendelkezõ - településenként egy-egy személygépjármû jogosítvánnyal is vezethetõ kisebb autót terveztünk. Mára a sok-sok támogatónak, a települések önkormányzatainak, különösen a Szent László Völgye Kistérségi Társulás összefogásának és az eredményes pályázatainknak köszönhetõen elértük ezt a célállapotot.

Céljaink között talán legfontosabb, hogy méltó körülmények között találjon otthonra egyesületünk és eszközeink. Szeretnénk aktív tagságunkat bõvíteni, s felszereléseink sorának bõvítése és fiatalítása is feladatot jelent a jövõben.

S akiktõl mindez mûködik: önkénteseink, akik az idén már 25 ezer órát töltöttek készenlétben és több mint 80 alkalommal vonultak különféle tûzesetekhez és mûszaki mentési feladatokhoz. Emellett többször vállaltak tûzoltó eszközeinkkel olyan munkákat, melyek ellenértékét felszerelés vásárlásra fordítottunk.

Köszönjük...

NyomtatásCopyright © 2017
| 111,508 egyedi látogató