Navigáció

 
Tevékenységi területünk

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület (Marton ÖTE) 2019. január 1-től I. kategóriájú (önállóan) beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületként végzi munkáját.

Az önkéntes tűzoltósági feladatot már öt település (Martonvásár, Baracska, Gyúró, Ráckeresztúr és Tordas) területén, valamint a környező közlekedési utakon, így az M7 és M6 autópályák éríntett szakaszain lát el. Az általunk védett területen az állandó lakosok száma meghaladja a 15 ezret, míg az ott közlekedők számát nagyságrendekkel nagyobbnak becsüljük.

A beavatkozások során többnyire az Érdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Váli Önkormányzati Tűzoltóság egységeivel dolgoztunk együtt. 

Az „önálló beavatkozás” kötelezettségének teljesítésében nagyon fontos, hogy a Marton ÖTE saját fejlesztésű „készenlét szervező és riasztás továbbító” internetes felületet működtet, melynek tanúsága szerint tagjaink több mint 32.100 órányi riaszthatóságot/készenlétet teljesítettek 2019-ben.

 

 

A 2019. év folyamán 107 tűz- és káreseményhez összesen 124 vonulást teljesítettünk. Ebből 40 alkalommal önállóan, más tűzoltó egység közreműködése nélkül végeztük el a feladatunkat vállalt működési területünkön, melynek során 54 szermozgás történt.

  • A szeradatlapok alapján a 124 vonulás során:
    • 69 alkalommal műszaki mentéshez;
    • 55 alkalommal tűzesethez;
    • összesen 537 fő;
    • összesen 1666 km-t teljesítve vonult.

A 124 vonulással a Marton ÖTE Magyarország harmadik legaktívabb önkétes tűzoltó egyesülete volt 2019-ben.

 

Szervezetünk tagja a Martonvásár Járás Önkéntes Mentőcsoportnak, ami szélesebb körben, a járás teljes területén lehetővé teszi mentési és kárelhárítási szerepvállalásunkat.

 

 

 

 

 

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület újjászervezése (2017-2018):

Az Érd Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és a Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2018. január 18-án együttműködési megállapodást kötött.

Ezzel újjáindult az önkéntes tűzoltói szaktevékenységellátás a térségben: 2018. február 15-től a Marton ÖTE II. kategóriájú önkéntes tűzoltó egyesületként közreműködést vállalt a tűz- és káresetek felszámolására irányuló közfeladat-ellátásban.

A vállalt tevékenységi területünk 2018-ban Martonvásár, Ráckeresztúr és Tordas településekre terjedt ki. (Lakosságszám: 10.874 fő a 2015. január 1-i KSH adatok alapján.)

 
Copyright © 2017
| 86,835 egyedi látogató