Navigáció

 
Pimper_Laszlo -
Négy "munkás" vasárnapi vonulás...

Elég hosszúra nyúlt az elmúlt vasárnap egyesületünk készenlétet ellátó önkéntes tûzoltói számára: reggel fél 7 után néhány perccel az M7-es autópályára riasztottak bennünket, s a napot este 10-kor zártuk - a negyedik káreseménytõl visszaérkezve.

tovább

Részletek · 574 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Újabb szerkezelõi vizsgákat teljesítettünk

Június 21-én és 22-én egyesületünk tizenhárom tagja újabb tûzoltótechnika-kezelõi vizsgát teljesített. Az összesen 37 "vizsgaegység" a közelmúltban beszerzett gépjármûfecskendõ, hidraulikus feszítõ-vágó, motoros láncfûrész, valamint két vízszivattyú kezelésére jogosítja fel tûzoltóinkat. 

tovább

Részletek · 608 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Balesetek jelentettek feladatot május elsõ hétvégéjén

Május elején összesen három esetben kaptunk riasztást különbözõ közúti balesetekhez.

tovább

Részletek · 632 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Pincetûz Húsvétkor Martonvásáron

Húsvét vasárnap délutánján keletkezett tûz egy társasház pincéjében Martonvásáron, a Malom úton. A helyszínre a MARTON ÖTE mellett az érdi, a törökbálinti és a pusztaszabolcsi hivatásos tûzoltókat, valamint a Fejér Megyei Kataszrófavédelmi Mûveleti Szolgálatot riasztották. A tûzoltó egységek tüzet két vízsugárral, légzõkészülékben oltották el, két személyt mentõkámzsa alkalmazásával menekítettek ki, akiket a mentõk kórházba szállítottak.                 tovább

Részletek · 588 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Katasztrófavédelmi horgászversenyen rémisztgette csapatunk a halakat...

A sárszentmihályi tó szolgált helyszínéül a Fejér megyei katasztrófavédelmi horgászversenynek április 13-án, ahol - elsõ ízben - a MARTON ÖTE csapata is képviseltette magát. A hûvös idõjárás ellenére is népes mezõnyben lelkes tagjaink a kitûnõ hatodik helyezést érték el.

tovább

Részletek · 526 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Közgyûlés

A Martonvásári Önkéntes Tûzoltó Egyesület 2019. március 29-én este tartotta éves közgyûlését a Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár (BBK) földszinti galériájában. A tagság több mint háromnegyede képviseltette magát, a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Sallai László tû. alezredes, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetõje, valamint Rózsa Gábor tû. alezredes, az Érdi Hivatásos Tûzoltóparancsnokság parancsnoka.  tovább

Részletek · 473 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Ha vasárnap akkor három (a vonulásaink száma)...

Múlt vasárnap ismét három tûzesethez vonult egyesületünk fecskendõje, ahogy ezt már egy héttel korábban is megszokhattuk.

Megint nagy területet és három települést jártunk be: délután bokros-fás területet oltottunk Baracskán, majd este Gyúróra siettünk épülettûzhöz, ahonnan a Martonvásár és Lászlópuszta közötti nádas tüzéhez vonultunk.

tovább

Részletek · 1020 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Korán kezdõdött a hétvége

Nagyon korán ébredtek március elsõ hétvégéjén önkéntes tûzoltóink, amikor szombat hajnalban negyed 2-kor a 7. számú fõközlekedésí útra közúti balesethez hívtak bennünket.

Eddig 14 alkalommal sietett segítségnyújtásra önkéntes tûzoltóságunk 2019-ben, január elseje óta minden beavatkozást igénylõ riasztásra vonulni tudtunk.                                 tovább

Részletek · 625 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Új gyorsbeavatkozó gápjármûvet állítottunk készenlétbe

Támogatóinknak és különösen a - december végi sajnálatos balesetünket követõ -sok-sok adománynak köszönhetõen sikerült pótolnunk gyorsbeavatkozó gépjármûvünket, amire nagy szükség volt, mivel a Steyr Bronto gépjármûfecskendõnk meghibásodott. A fecskendõ javításáig csak az új jármûnek - és támogatóinknak - köszönhetõen tudunk a bajbajutottak segítségére sietni, ahogy erre már vasárnap éjjel sor is került. 

Az új jármûvön csak ideiglenesen helyeztük el felszereléseinket, a végleges málhatér kialakítására az anyagi lehetõségeinktõl függõen  kerül sor.

Nagyon köszönjük támogatóinknak, hogy adományaikkal hozzájárultak gyorsbeavatkozó gépjármûvünk pótlásához!          tovább

Részletek · 865 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
MARTON ÖTE a Katasztrófavédelem folyóirat januári számában

A Martonvásári Önkéntes Tûzoltó Egyesület újjászervezésérõl és eredményeirõl számolt be a Katasztrófavédelem januári száma.

Szabó-Bisztricz Anett tûzoltó fõhadnagy írása a folyóirat 2. és 3. oldalán olvasható "Együtt a célig" címmel. 

 tovább

Részletek · 552 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Önállóan beavatkozó tûzoltó egyesület lettünk - beiktatási ünnepség

A széleskörû összefogásnak köszönhetõen, alig több mint egy év alatt az önálló beavatkozás jogosultságát is megszerezte tûzoltó egyesületünk. Az errõl szóló dokumentumokat január tizenötödikén, a martonvásári beiktatási ünnepségen a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság országos tûzoltósági fõfelügyelõje adta át. Önkéntes tûzoltó közösségünk január elsejétõl a vállalt készenléti idõben Fejér megye öt településének közigazgatási területén a hivatásos és az önkormányzati tûzoltóságok nélkül avatkozhatnak be a káreseteknél. tovább

Részletek · 646 megnyitás ·NyomtatásCopyright © 2017
| 111,487 egyedi látogató