Navigáció 
Pimper_Laszlo -
Balesetek jelentettek feladatot május első hétvégéjén

Május elején összesen három esetben kaptunk riasztást különböző közúti balesetekhez.

tovább

Részletek · 216 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Pincetűz Húsvétkor Martonvásáron

Húsvét vasárnap délutánján keletkezett tűz egy társasház pincéjében Martonvásáron, a Malom úton. A helyszínre a MARTON ÖTE mellett az érdi, a törökbálinti és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltókat, valamint a Fejér Megyei Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálatot riasztották. A tűzoltó egységek tüzet két vízsugárral, légzőkészülékben oltották el, két személyt mentőkámzsa alkalmazásával menekítettek ki, akiket a mentők kórházba szállítottak.                 tovább

Részletek · 264 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Katasztrófavédelmi horgászversenyen rémisztgette csapatunk a halakat...

A sárszentmihályi tó szolgált helyszínéül a Fejér megyei katasztrófavédelmi horgászversenynek április 13-án, ahol - első ízben - a MARTON ÖTE csapata is képviseltette magát. A hűvös időjárás ellenére is népes mezőnyben lelkes tagjaink a kitűnő hatodik helyezést érték el.

tovább

Részletek · 179 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Közgyűlés

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2019. március 29-én este tartotta éves közgyűlését a Brunszvik-Beethoven Közösségi Ház és Könyvtár (BBK) földszinti galériájában. A tagság több mint háromnegyede képviseltette magát, a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Sallai László tű. alezredes, az Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Rózsa Gábor tű. alezredes, az Érdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka.  tovább

Részletek · 167 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Ha vasárnap akkor három (a vonulásaink száma)...

Múlt vasárnap ismét három tűzesethez vonult egyesületünk fecskendője, ahogy ezt már egy héttel korábban is megszokhattuk.

Megint nagy területet és három települést jártunk be: délután bokros-fás területet oltottunk Baracskán, majd este Gyúróra siettünk épülettűzhöz, ahonnan a Martonvásár és Lászlópuszta közötti nádas tüzéhez vonultunk.

tovább

Részletek · 594 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Korán kezdődött a hétvége

Nagyon korán ébredtek március első hétvégéjén önkéntes tűzoltóink, amikor szombat hajnalban negyed 2-kor a 7. számú főközlekedésí útra közúti balesethez hívtak bennünket.

Eddig 14 alkalommal sietett segítségnyújtásra önkéntes tűzoltóságunk 2019-ben, január elseje óta minden beavatkozást igénylő riasztásra vonulni tudtunk.                                 tovább

Részletek · 286 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Új gyorsbeavatkozó gápjárművet állítottunk készenlétbe

Támogatóinknak és különösen a - december végi sajnálatos balesetünket követő -sok-sok adománynak köszönhetően sikerült pótolnunk gyorsbeavatkozó gépjárművünket, amire nagy szükség volt, mivel a Steyr Bronto gépjárműfecskendőnk meghibásodott. A fecskendő javításáig csak az új járműnek - és támogatóinknak - köszönhetően tudunk a bajbajutottak segítségére sietni, ahogy erre már vasárnap éjjel sor is került. 

Az új járművön csak ideiglenesen helyeztük el felszereléseinket, a végleges málhatér kialakítására az anyagi lehetőségeinktől függően  kerül sor.

Nagyon köszönjük támogatóinknak, hogy adományaikkal hozzájárultak gyorsbeavatkozó gépjárművünk pótlásához!          tovább

Részletek · 407 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
MARTON ÖTE a Katasztrófavédelem folyóirat januári számában

A Martonvásári Önkéntes Tűzoltó Egyesület újjászervezéséről és eredményeiről számolt be a Katasztrófavédelem januári száma.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó főhadnagy írása a folyóirat 2. és 3. oldalán olvasható "Együtt a célig" címmel. 

 tovább

Részletek · 211 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Önállóan beavatkozó tűzoltó egyesület lettünk - beiktatási ünnepség

A széleskörű összefogásnak köszönhetően, alig több mint egy év alatt az önálló beavatkozás jogosultságát is megszerezte tűzoltó egyesületünk. Az erről szóló dokumentumokat január tizenötödikén, a martonvásári beiktatási ünnepségen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője adta át. Önkéntes tűzoltó közösségünk január elsejétől a vállalt készenléti időben Fejér megye öt településének közigazgatási területén a hivatásos és az önkormányzati tűzoltóságok nélkül avatkozhatnak be a káreseteknél. tovább

Részletek · 204 megnyitás ·NyomtatásPimper_Laszlo -
Fejér megye önkéntes tűzoltói

Fejér megye önkéntes tűzoltóiról közölt összefoglaló cikket a FEOL.

Az írásból kiderül, hogy a megyében működő 29 egyesület 346 vonulást teljesített az elmúlt évben.

A cikk itt érhető el.

NyomtatásPimper_Laszlo -
Mozgalmas nap(ok) - Három vonulás kicsit több mint 24 órán belül

Két káresethez is vonultunk január tizedik napján, majd riasztással kezdődött a következő reggel is:

Hajnali fél kettőkor Ráckeresztúrra hívtak bennünket gáz/égéstermék szivárgáshoz.

Délután az M7-es autópályán tehergépjármű és kamion ütközésénél volt szükség a fülke roncsába beszorult gépjárművezető kiszabadítására.

11-én reggel fél 5-kor egy gépjármű égett az autópályán.    tovább

Részletek · 478 megnyitás ·NyomtatásCopyright © 2017
| 39,758 egyedi látogató